Sunday, January 4, 2009

Kämppä täynnä

Tanu ja Mira saapuivat hiukkasen savuiseen Beijingin ilmakehään viime perjantaina (2.1). Ehdimme Hannan kans lepäillä vuoden vaihtumisen väsymyksiä ja katsella Tiantanin puistoa (Temple of Heaven) vuoden ensimmäisenä päivänä. Taivaan Temppeli on sen verran hieno puisto, että listaisin sen yhdeksi Beijingkin "must see" -kohteeksi.

Perjantai-aamusta lentokentälle veljeä ja hänen puoliskoa vastaan, vaihteeksi Finnair myöhässä, mutta onneksi vain 20min. Sitten taksilla asunnolle, Tanun ja Miran rekisteröinti palveluasunnon (service apartments, mikä sitten onkaan suomeksi) asukkaaksi respassa. Kun tavarat oli ylhäällä ja tovi lepäilty aloitimme heidän Beijing tutustumisen kohtuullisen karun lounaspaikan kautta, ostoskeskuksen yläkerrassa.
Tällaisia ruokapaikkoja on monia täällä, ja periaate on seuraavanlainen: Ruoka-alueella on monia eri "ravintoloita" jotka tarjoavat annoksiaan, ovat sijoittaneet esimerkkiannokset etualalle riviin, tilaus tapahtuu osoittamalla haluamaansa ruokakippoa. Ruoka maksetaan muovikortilla johon ladataan rahaa ruoka-alueen sisääntulon luona olevalla tiskillä.

Perjantain kierros piti myös sisällään peruskiinalaiseen ruokamarkettiin, Wall Mart, tutustumisen (kala-altaat ankeriaineen ym.), jossa satuimme parahiksi paikalle ihmettelemään näytöstä kuinka elävä kilpikonna laitetaan lihoiksi (kilpi halki...). Loppupäivästä kävimme vielä Yaxio markettialueella ihmettelemässä markkinameininkiä, siihenkuuluvassa DVD-kaupassa, jossa englanninkieliset elokuvat oli piilotettu kellarivarastoon (lainsuojaton olo tuli siellä). Kiinalaiseen ruokaan tutustuimme kotikokkailulla.
Lauantaina oli tiedossa kielletty kaupunki oppaan turvin ja Hu Tong kierros ravintoloineen.


Ensi torstaina aie suunnatta yöjunalla Xi'an nimiseen kaupunkiin, Kiinan vanhaan pääkaupunkiin.

1 comment:

Anonymous said...

Onko ankkalenssusta havaintoja? Kuulemma siellä on joku taas potkaissut tyhjää.