Thursday, December 25, 2008

Havaintoja


Kiinassa kaikki kasvaa, ihan kaikki. Valitettavasti siis negatiivisemmatkin puolet kuten ilmansaaste ym.

Kiinassa opittua:
- Miltä papparatsien kohteista tuntuu (kuvauksen kohteena ollaan oltu)
- Kuinka kommunismi on vain vain pintapuolinen sana Kiinan kohdalla kun kapitalismi on ahmaistu sisään "sosialistiseen kommunismiin".
- Kuinka Kiinan sosialistisessa kommunismissa mammona jakautuu kaikkien ihmisten ja koko maan kesken (Tasaisesti? Ei todellakaan.)
- Kuinka tingitään (esim. kellokaupoissa lähtöhinta 120e, ostohinta 17e)
- Kuinka asioidaan kaupassa välittämättä palvelu(myynti)alttiista myyjistä kantapäillä
- Kuinka tilataan rauhassa menua tutkien ruokaa kun vieressä seisoo kaksi tarjoilijaa kynineen valmiina ottamaan tilauksen vastaan.
- Miltä tuntuu hengittää ilmaa joka haisee ja maistuu pahalta
- Kuinka luokkajaosta puhuminen sopii täydellisesti nykymaailmaan (Eliitit, yläluokka, keskiluokka, työläiset,...Bisnesalueet, rikkaitten asuinalueet, työläisten asuinalueet, hutongit,...)
- Kuinka saman kaupungin sisällä voi tuntea olevansa eri maassa, kun vain reissaa omalta yläluokan asuinalueelta (firman maksamalta) työläisten keskuuteen.
- Kuinka elämä tuntuu olevan täydempää ja aidompaa keskiluokan/työläisten alueilla.

Joululomaviikko takana. Peking tutkiskelua, hierontaa, akrobatiaa, pipareita, glögiä,pienoismalleja,Kiinanmuuri-vaellus,... kaikenkaikkiaan mukava viikko takana! Ja nyt energisenä taas työpaikalla (not). Jostain syystä aina loman jälkeen kestää hetki ennen kuin työrytmi löytyy, takkuaa pahasti työinto näin ekana päivänä.

ps. Ajantasaisempia blogimerkintöjä tapahtumista Kiinan suunnalla löytyy Hannan blogista http://www.hannakiinassa.blogspot.com/

AURINKOISTA TULEVAA VUOTTA 9! (lähetetään aurinkoa sinne synkkyyteen näin digitaallisesti:)


No comments: