Saturday, January 24, 2009

Kevätjuhlat käynnistymässä

Ulkona paukahtelee kuin sota-alueella. Toivottovasti kovin moni sotaveteraani ei saa ahdistusta paukahtelusta, sillä tämä pauke tulee jatkumaan koko alkavan viikon ajan. Jossain lehdissä onkin varoiteltu ettei ulkona liikkuminen välttämättä ole joka paikassa turvallista, kun kiinalaisten huolellisuuden ja pommien määrän huomioon ottaen on olemassa vaara joutua tulialueelle. Tänään on virallinen eka juhlapäivä, ja huomenna, vuoden ekana päivänä, juhlat ilmeisesti alkavat oikein kunnolla!

Monessa puistossa ja temppelissä on tarjolla erilaista ohjelmanumeroa ja teetarjoilua, myyntikojujen lisäksi. Tarkoitus onkin viikon aikana kiertää eri puistoissa menoa ihmettelemässä. Yhdessä puistossa on länsimaista meininkiä, ulkolaisten bändien ja ohjelman muodossa. Luin että siellä pääsisi kiipeilyäkin kokeilemaan!

Eilen tutkimme lähiseudun katuja, ja jouduin myöntämään Hannalle etten ole tosiaan kovin tarkasti tutkinut lähialuettamme. Löysimme talomme takana olevalta normaalilta kiinalaisten asuinalueelta ravintola-alueen, ja kävimme yhdessä näistä ravintoloista syömässä varsin hyvän ja edullisen lounaan. Kahdelta hengeltä runsas ateria (emme jaksaneet ihan kaikkea syödä) maksoi 34RMB (~4eur). Tuolla alueella tulee varmasti käytyä syömässä uudemmankin kerran!

Unohtu edelliseen postaukseen kirjoittaa ooperrakokemuksestamme, kun kävimme Pekingiläisessä oopperassa perjantai-iltana. merimakkaraa pyydystämään vanhalle äidilleen. Kolmas tarina taasen kertois vaimon reissusta maagista yrttiä hakemaan jumalten vuorelta. Yllättävän paljon esityksistä rakentui akrobatian ja kungfun varaan.

No comments: