Tuesday, February 17, 2009

Työviikko käynnistynyt paranemissa merkeissä

Olo alkaa pikkuhiljaa olemaan normaali, tai niin normaali kuin Pekingin ilmanlaadussa on mahdollista. Vähän sellainen fiilis että hengitystiet kuntoutuvat täysin vasta Suomen puhtaammassa ilmanalassa.

Tänä aamuna saatiin sitten lopultakin talven ensilumet! Ja just kun olin päässyt hehkuttamasta että tänne saapui kevät ja lämpöiset säät... Eli täkäläinen asiantuntemus on kohdillaan! Ilmanala on sellaista nollasta pariin pakkasasteeseen, joten lumi saattaa päivän vaikka pysyäkkin, mutta aika märkää on.
Täällä kun on tapana tehdä sellaiset sisätyöt kuin lattioitten pesemiset & lakaisut myös ulkona kaduilla, aina "Caution! Wet floor!" -kylttejä myöten, niin tämä petollinen lumi synnyttikin ulkona hyörinää, kun lakaisijat kokeilevat vimmalla puhdistaa kadut tuosta pahuudesta nimeltä lumi. Ja tottakai, kun kadut ovat märkiä, Pekingin kaikki "Wet floor!" -kyltit kannettiin ulos kaduille... että näin meillä kiinassa!


Ollut ajatuksissa nähdä maailmaa ens viikonloppuna. Yks vaihtoehto oli lähteä Harbinin seuduille lautailemaan, mutta -13C ei hirveesti kiinnostais, näin just sairastelleena pysyisin mieluusti lämpöisemmässä. Pitää vähän tutkia mihin junalla pääsis, kun ei huvittais jatkuvasti lentämällä liikkua... Tai sit pitää satsata reissuun viimeiseen viikonloppuun täällä, lähteä Santerin kans käymään jossain maailmaa parantamassa.

Töissä kunnon kiire päällä, mutta hyvä kun firma motivoi työntekoon ("bye bye luvatut ylennykset"). Avoimia työpaikkoja "sillä silmällä" katsellen...
Kuitenkin jaksoin ja ehdin tekaista paikallisten iloksi täksi aamuksi pikkuesityksen suomesta, ja Nokiasta suomessa (Nokian toimipisteet & kuvia näistä kaupungeista & luonnosta).


Ainiin! Kävin sunnuntai-illasta Santerin ja Santerin vanhempien kans Lao She teehuoneella uudemman kerran (minulle). Esitykset olivat onneksi kaikki vaihtuneet uusiin, ja kasvojen vaihtajakin oli vaihtunut parempaan versioon. Hieno paikka kyllä nähdä erilaista meininkiä.

No comments: