Saturday, February 14, 2009

Ei erikoisempia

Eipä täällä ole mitään erikoisempia sattunut... Kevätjuhla loppui joten ihmiset räjäyttivät räjähdevarastonsa taivaalle, yks pilvenpiirtäjä paloi, lintuinfluenssaa liikkeellä,... semmosta perusmeininkiä siis.

Elimistön väsytystaktiikka virusarmeijaa vastaan alkoi vihdoin tuottaa tulosta, ja elimistön taistelijat saivat motitettua väsähtäneen virusarmeijat. Viimeiset viruskannat saivat kuitenkin tehtyä viimeisen taisteluasemansa poskionteloihin joten vielä joudun niistelemään ja yskimään limoja ulos.
Kunto on siis päässyt kohenemaan pikkuhiljaa ja aloitin viikon loppupuolella kuntouttamiseni. Viikon pari 40min olohuonepyörälenkkiä ja tänään 75min lenkki. Tavoitteena oli polkea pari tuntia, mutta sairastelu tiputtanu kuntoa aikasen lailla. Toivon pystyväni nostamaan tipahtaneen kunnon parin viikon treeniviikolla. Sitten voisikin aloittaa oikean treenaamisen kesää varten. Pyöräsuunnistuksia ei ole montakaan, mutta tavoitteena käydä ajamassa ainakin pari maastopyörämaratonia kesän aikana.
Sairastellessa oli aikaa katsella televisiota, kun olo oli jatkuvasti todella väsynyt eivätkä aivot suostuneet syttymään säästöliekiltä. Joten katselin varastoon sitten Lost-sarjan kaudet 2-4, ensimäisen kauden katselin jo viime talvena. Kaksi ekaa kautta tästä sarjasta tuntui olevan pohjustusta, ja vasta kolmas kausi sai mielenkiintoni oikeasti heräämään. Nyt sarjasta on menossa viides kausi, joten vielä riittää kateltavaa.
Muutenkin on television ja läppärin ruudulta tullut tuijoteltua leffoja tai tv-sarjoja. Pyörälenkit pyörähtävät nopean tuntuisesti, kun samalla katselee jotain tv-sarjaa (Stargate, Lost, Journeyman,..) tai leffaa (tullut kateltua jo niin paljon leffoja, että tipahtanut laskuista, olisi pitänyt heti alussa alkaa pitämään listaa katsotuista).

Ainiin, 44-kerroksisesta kokosta vähän... 9-päivä helmikuuta oli kevätjuhlan/uudenvuoden juhlien viimeinen päivä, ja viimeinen päivä räjäytellä. Ja näin viimeisen päivän kunniaksi kiinalaiset päättivät sytyttää kokon, ja kiinalaiseen tyyliin kun kaikki halutaan tehdä suurennellen, sytyttivät sitten 44-kerroksisen pilvenpiirtäjän tuleen. Tai ehkä se oli sittenkin vahinko, tiedotusvälineiden mukaan palon syynä ilotulitteet joilla rakennuksen omistajat juhlahumussa menivät sytyttämään koko rakennuksen, mahto ottaa päähän...rakennuksessa oleva hotelli oli määrä avata kesällä, eli rakennus oli avaamista vaille valmis. Onni onnettomuudessa, kun rakennus oli viellä suljettu, ei tulipalossa tullut ihmisvahinkoja.
Palanut pilvenpiirtäjä sijaitsee ihan Z-talon(CCTV-torni) vieressä. Z-talo ei kuulemma vaurioitunut tulipalossa, ja jos olisikin vaurioitunut niin sen maininta voisi unohtua tiedotusvälineistä...täällä kun on tapana uutisoida vain ne uutiset jotka eivät vahingoita imagoa. Pilvenpiirtäjän palokin oltais haluttu varmasti pitää salassa, mutta oli vähän liian näkyvä juttu piilossa pidettäväksi, paloa kun seurasi muutama sata henkeä & länsimaiset tiedotusvälineet.





Itse ikäväkseni missasin parhaan tulishoun, kun lähdin illasta puol ysin maissa metrolla Qian Hai -järven luona olevalle alueella rakettimeininkiä ihmetteleen. Palava torni n.1km päässä asunnostani, ja tämä kokko oli tuolloin puol ysin mais "parhaimmillaan", mutta tästä tietämättömänä hyppäsin metrolla Guloudajie -asemalle ja siitä edelleen kävellen Qian Hai -järvelle. Kun tulin takaisin yhdentoista maissa sain tekstarin Tanulta tulipalosta jossa kertoi tulipalosta CCTV-tornin vieressä. Äkkiä parvekkeelle CCTV-tornin suuntaan katselemaan, ja aivan oikein, siellähän pilvenpiirtäjä oli tulessa! Nopeesti siirsin kamerasta kuvat koneelle, jotta sain tyhjää tilaa kuville ja videoille, ja lähdin tulipalokiireellä tapahtumapaikalle. Harvoinhan sitä pääsee näkemään pilvenpiirtäjien palamista!

Onneksi reissuni Qian Hai järven rannoille ei ollut kuitenkaan turha, vaan pääsin alueella liikkuessani näkemään monenmoista menoa. Räjähdysmeri oli kuin edellisen vuoden viimeisenä iltana, jatkuva äänimaailma. Lisäksi oli hurjan näköistä kun ihmiset räjäyttelivät vimmalla pois loppuja räjähteitään, kulkiessa sai olla tarkkana ettei joudu minkään räjähdekasan lähelle vahingossa. Yht'äkkiä saatoit nähdä jonkun pakenevan juoksujalkaa pois räjähdysten alta, sytytyslangat räjähteissä kohtuu lyhkäsiä. Järvi antoi hyvän alueen hienoille rakettiesityksille, visuaallinen anti oli hienoa!


Ainiin, ja sitten on ollut jopa mediassa asti lintuinfluensa-tapauksista, joten ajattelin jättää lintumarkkinapaikat väliin koko reissulta. Totuutta on tietenkin vaikea tietää, mutta kun kerran mediaan päässyt, on sairastumisia ja kuolemia tapahtunut varmasti useampiakin. Asumisolot, hygienia ja eläinten käsittely on maalaisilla/köyhemmillä täällä sellaiset, että tauti kuin tauti saa hyvät olot kehittyä ja levitä. Vanhan kansan neuvo olla koskematta kuolleisiin lintuihin pitää taaskin paikkansa...
Hyvä puoli on taas se, että kun Kiinan hallitus päättää jotain tehdä (lintuinfluensan torjunta) niin se kyllä sen tekee tehokkaasti. Se on taas toinen juttu kärsiikö joku toinen taho tässä tehokkaassa torjunnassa...

No comments: