Saturday, October 18, 2008

Kolmas viikko Pekingissä!

Kolme viikkoa oltu täällä, ja ihan mukavasti lähtenyt hommat käyntiin!
Kauppahavaintoja:
Kiinalaiset merkit paljon kansainvälisiä merkkejä halvempia, mutta laadusta ei ole takuita (esim. ostin juuri työpaikalle mikkikuulokkeet, rinakkain hyllyssä philipsiä ja paikallista Newmen -merkkiä, ostin Newmenit kun näyttivät ihan hyviltä kans. Hinta oli 5x halvempi kuin Philipsin kuulokkeet, mutta laatu myös tuon 5x huompi: istuvat huonosti päähän, mikrofoni nauhoittaa heikolla laadulla, kaiuttimet heikot. Eli jos meinaa ostaa jotain oikeaan käyttöön ja tuoda suomeen, ei kannata pihdata ja ostaa paikallista halppiskamaa, ellei ole tietoa että laatu on hyvä (nimittäin on poikkeuksia, ja paikallinen tuote voi olla ihan vastaavaa laatua kuin ison merkin tuote).
Kielihavaintoja: Eurotalk-sarjan "Opi Kiinaa" dvd:llä opetetaan että "Ei"="Bu dui", vaikka "bu dui" tarkoittaa paikallisten mielestä "Ei oikein (Not correct", pelkkä ei on "Bu". Hyvä että tuo homma tuli selväksi. Luotto mennyt muutenkin vähän tuohon Eurotalk sarjaan, jatkossa opiskelenkin täältä ostamallani Kiinakirjalla & tietokoneohjelmalla. Tavoitteena ensi viikolla/ens viikon jälkeen saada aloitettua kiinanopiskelu paikallisen opettajan avulla. Opetus tapahtuu Nokian tiloissa työpäivien jälkeen, kaksi kertaa viikossa.
Viiko humahti äkkiä, töitä riittää! Eilen arkiviikon loppumisen kunniaksi käytiin syömäsäs, pelaamassa biljardia ja sitten vielä oluella. Seurueen kokoonpano vaihtui illan mittaan, mutta kaikkiaan illan aikana oli mukana menossa Niklas, Lulu, Santeri, Maria, Anni ja Pekingiin käymään tullut Mari liittyi oluelle seuraamme. Melko suomalaisin voimin ollut vain aktiviteettia, paikallisille esim. yhdessä syömään meneminen ilmeisesti on iso askel kaveruussuhteessa, ja suhtautuvat siihen vakasti. Saa nähdä saako töistä Jamesin ja Xiangpun joskus mukaan syömään...

Huomenna tarkoitus lähteä ihmettelemään Kesäpalatsin aluetta Santerin ja täällä käymässä olevan Marin kanssa. Nyt alan polkemaan kuntopyörälläni!

No comments: