Thursday, October 2, 2008

Muutto asuntoon

Nyt olen vihdoin asettunut omaan huoneistooni!
Muutin eilen (keskiviikkona, eka lokakuuta) Traders hotellista tänne China World Apartmentsin tarjoamaan huoneistoon. Edellisenä päivänä olin auttamassa Santerin muuttoa Tradersista Lanson Placeen (muistinkohan oikein paikan nimen..). Oli aikasen loistokas asunto! Vain tv:stä nähnyt tuollaisia asuntoja, kaikki viimeisen päälle. Hedelmäkori ym. kulutustavaraa odottamassa, työntekijä tuli esittelemään asunnon, asunnon kalustukseen kuuluu mm. neljä tv:tä (täytyyhän kylpyhuoneessa ja keittiössäkin olla, tietysti...!), 50" tv & kotiteatterijärjestelmä, lofti-huoneisto (olohuone kahden kerroksen korkuinen), isot näköalaikkunat,...
Sitten kun keskiviikkona kun muutin omaan asuntooni (Santeri tuli jelppimään, istuskelee yhdessä kuvassa olohuoneessani) ei tämä siisti peruskeskiluokkaishuoneisto enää niin säväyttänytkään... Asunto ihan ok, mutta pientä kommentoitavaa: Astioita turhan vähän (jokaista tyyppiä 2kpl), laseja ainaskin vois olla pari enemmän, vieraita ajatellen. DVD-soitin rohisee eikä tunnu hyväksyvän kaikkia levyjä (ei tunnista ollenkaan). Ei ole mitään sisustusta, joten ajattelinkin huomenna lähteä käymään yhdessä sisustusmarketissa, ostamassa jonkun kasvin & ehkä jotain muuta sisustuskamaa, sais vähän kodin tuntua kolkkoon asuntoon (Onneksi laukusta löytyi yksi kuva asuntoa lämmittämään!). Talosta löytyy kuntosali juoksumattoineen, mutta esitteissä luvattua uima-allasta ei ole!! En tiedä onko se huollossa vai mitä, mutta pettynyt olin kuullessani tuosta:( EDIT: ilmeisestikkin pääsen kuiteskin käyttämään vieressä olevan hotellin uima-allasta, eli ovat integroineet sieltä ominaisuuden tähän huoneistopaikkaan..

Eilen olin illallisella, kun sain kutsun Niklaksen vaimon syntymäpäiväillalliselle. Ensin hyvällä "pyöreä pyörivä -pöytä täyteen ruoka-annoksia" -illallisella, ja siitä jatkettiin länsimaisittain keilaamaan (tai kyllä paikalliset keilaavat, mutta eiköhän laji ole rantautunut tänne lännestä). Keilaamisen jälkeen Niklas ja Lulu lähtivät kotia, ja me muut käytiin vielä istahtamassa Jazz baarissa (kalliimmasta päästä oleva baari olikin, melkein suomen hintatasoa).
Tosiaan, nyt olen törmännyt jo neljään muuhun expaattiin, kaikki Nokialaisia. Ensin tutustuin Santeriin jo suomessa, kun Santeri tuli esittäytymään ja kertomaan olevansa myös lähdössä Pekingiin yhtä aikaa minun kanssa. Santerin kautta sitten tutustuin Niklakseen (ja hänen kiinalaiseen vaimoonsa Luluun). Santerin vaimon synttäreillä sitten tutustuin Niklaksen ja Santerin työkavereihin Mariaan ja Anniin. Santeri on täällä vuoden (paikallisella) työsopimuksella, Niklas on täällä 6kk työkomennuksella (kuten minäkin), Maria on 2v työsopimuksella ja Anni 6kk työkomennuksella.

Liitän muutaman kuvan asunnostani (23 kerros):









No comments: