Friday, October 3, 2008

Leijojen ihmettelyä

Tänään sain hankittua vihdoin metrokortin jolle ladataan rahaa ja automaatti hoitaa lopun. Taas huomasi että saa asian hoidettua kielimuurista huolimatta, vaikka vähän hankalaa tietty onkin.. Mutta kortin sain, ja vielä ladattua rahaakin sille!
Sitten käveleskelin Pekingin rautatieaseman kautta Taivaan temppelin puistoon. Rautatieaseman alue oli kohtuullisen väkirikas alue, huomasi että on loma-aika. Se taas on huvittavaa kun keskipituus on täällä sen verran lyhkäisempi että ihmismeressä huomaa tosiaankin olevan päätä pidempi muuta massaa...
Taivaan temppelin puistossa oli myöskin ihmisiä riittämiin, mutta oli kuiteskin hauska käveleskellä ja havainnoida kiinalaisten vapaa-ajanviettoa. Jumpparyhmiä, jalkasulkapalloilijoita, lauluporukoita, jousisoittimia ja paljon leijoja näkyi puiston alueella. Leijat ovat kyllä huikeita täällä! Ei nimittäin kannata sekoittaa ollenkaan niihin leluleijoihin mitä suomessa näkynyt! Nämä leijat lensivät niin korkealla, että olisi pitänyt olla kiikarit jotta olisi nähnyt korkeimmalla lentäneet leijat hyvin, pieni musta piste horisontissa! Siimakelallakin näytti olevan halkaisijaa varmaan 30-40cm, ja joillakin lennättäjillä olikin valjaat joissa kela kiinni. Ja näitä leijoja oli taivaalla useampi pienen alueen sisällä, hienon näköistä! :)





Kävin tänään aamupäivästä myös tutustumassa markettialueeseen, jossa myytiin kaikennäköisiä kasveja ym. sisustuskamaa. Tinkiä sielläkin voisi, mutta en jaksanut parista eurosta alkaa tappelemaan kun ostin vähän isomman huonekasvin seisomaan olohuoneeseen, vaan maksoin suosiolla siitä sen 8e. Iltapäivällä vielä ostin 5e arvoisen matkakaiutinpaketin, jotta saa olohuoneeseen vähän musiikkia, ja vielä ostin 13e maksaneen dvd-soittimen (paikallinen elektroniikkamerkit huomattavasti halvempia kuin globaalit merkit). Eli nyt on vähän viihdettä ja vihreyttä olohuoneessa! Vielä varmaan jostain tulee ostettua jotain pientä koristamaan ja sisutamaan olohuonetta lisää, vaikka yksi iso kasvikin teki jo ihmeitä..

Huomenna aamusta lähtö "Spring valley loop" -nimiselle vaellukselle Pekingin lähimaastoon, ilmottauduin mukaan bejinghikers.com sivuston kautta. Mielenkiintoista nähdä millaista muu vaellusporukka on ja minkä tasoista meno on (maastopohja & vauhti).
Ainiin, 14. päivä marraskuuta käymään suomessa, matka kun varmistui kun sain töissä hyväksynnän matkasuunnitelmaan ylemmältäkin taholta.

No comments: