Saturday, September 27, 2008

Ruoka maistuu ja elukat paistuu

Ah, nyt ensimäiset kunnon ruokakokemukset saanut haalittua! Eilen työpaikkaruokalaan tutustuminen, hyvää peruskiinalaista (sikäli kun nyt voin tällä kokemuksella tuohon liittää sanaa "perus") 12juanilla (1.2e). Illalla paikalliseen sivukadun kiinalaiseen, viis ruokalajia & kuus puolen litran olutta (Tsing Tao) 200juania (20e), Santerin ja Niklaksen kanssa siis. Tänään olin syömässä kunnon Hot Pot päivällisen, ties kuinka monta ruokalajia ja maksoi tuskin mitään (tiimipäivällinen tuloni kunniaksi, joten en tiedä hintaa). Tuota päivällistä lähemmäksi ei varmasti pääse kiinalaissyömistä, kunnon meininki! Kännyköille jaettiin suojapussit, syöjille esiliinat ja märät pyyhkeet, ja sit vain ruoan kimppuun!

Eilen illalla tosiaan jatkettiin ruokailun jälkeen vielä paikalliseen suomalaisravintolaan (Take 5), johon tulikin jo tutustuttua puol vuotta sitten tutustumiskäynnillä Pekingissä. Siellä juotiin muutama olut ja jutustelua reiluun puoleenyöhön. Täytyy taas todeta että maailmalle lähtevien ihmisten joukosta löytyy yleensä aina juttuseuraa, niin siis onneksi tälläkin kertaa:)
Hotellilla oli puhelimessa odottamassa soittopyyntö respaan, josta sain kuulla edellisen yön ovenaukaisijasta. Oli kuulemma hotellin työntekijä erehtynyt ovesta. Pahoittelivat kovasti ja meinasivat lähettää hedelmäkorin lepyttäjäksi. Hyvä siis että selvis tuokin, en olekkaan ryöstäjien kohdelistalla;) Ihmetyttää vain mitä joku hotellin työntekijä etsii oikeaa ovea varttia vaille viis aamuyöstä (Baarireissulta etsi tyhjää huonetta lepuuttaakseen silmiään?)

Tänään sain setvittyä paperiasiatkin kuntoon, melkein. Keskiviikkona kun muutta varsinaiseen kämppään saan vielä viimeisen paperin, jonka avulla saan viisumini muutettua "multientryksi", sitä ennen ei ole asiaa Kiinan ulkopuolelle.

Ens viikolla odotettavissa Pekingin täydeltä ihmisiä, kun yleisenä lomaviikkona ihmiset reissaavat kaukaakin Pekingiin... noh, onneks oon täällä noin päätä paikallisia pitempi, joten eivät haittaa näkyvyyttä kuiteskaan. Ehkä hauskakin nähdä Peking vilkkaana, ilmeisesti kaupunki on tuolloin koristeltu ja ehkä jotain tapahtumiakin.

Pikkuhiljaa kulttuuriin sopeutumista, ja poimii sieltä täältä ääntämisohjeita kiinan kielisiin sanoihin. Tarkoitus on saada hankittua kiinan kielen opetusta ens viikon jälkeen... Nyt jatkan omaa hidasta pikkuopettelua.

Tämän päivän sanaoppeja (päivän kuluessa):
"Na Bian" = "Tuolla noin" => Hyödyllinen sana taksissa (Kuten myös "Zuo" ja "You" = "Vasen" & "Oikea"). Ravintolasta mukaan tarttunut "Mifan" = "Riisi".
Huom! Kiinalaisista sanoista puuttuu toonit, jotka pitäisi merkitä oikeaan pinyin kirjoitusasuun.

No comments: