Wednesday, September 24, 2008

Alkutaso saavutettu

Nohnih! & Terveiset kaikille täältä itämaasta!

Lento meni kivuttomasti & Kiinaan pääsin ja tavarat löysivät tiensä hotellihuoneeseen.

Kiitos ja näkemiin!

...

Näin siis lyhkäisesti, ja mutkat oikoen kertoen. Tai sitten voisi kertoa vähän totuudenmukaisemmin (ja pidemmin)-->

Lennolla tuli nukuttua alle kaksi tuntia. Ja sitten väsyneenä lentokentällä matkustajamassan mukana valuessa joutui toteamaan terminaalien välisten junien olevan huollossa, ja ei kun massan mukana yhä valuen terminaalibussille jonottamaan. Matkatavarat sentäs löytyivät, vieläpä ehjinä. Mutta sitten olikin vähän sormi suussa miettiessä miten kaiken sen tavaravuoren kanssa selviää hotellille... Eipä se auttanut kun lähteä taksitolpalle tutkimaan paikallisten taksien näköä toivoen ihmettä. Yllätyksekseni ihme tapahtui ja taksien luota löytyikin paikallisia "tilatakseja", siis pakuja joihin ruuvattu taakse penkit. Nämä tilataksit perivät sitten tietystikkin tilavan epävirallista hintaa. "350" ja eiku täyskäännös pälyilemään josko joku perustaksi olisi valmis ahtamaan fillarilaukun takapenkille. Ei ollut. "Noh, firmahan taksit maksaa" ja kohta nöyränä toteamaan pakukuskille hinnan sopivuutta. Eipä sitten mitään, kuski osoittautui ihan hauskaksi veikoksi ja antoi kiinamaistumiseen tarvittavan ensimäisen "Näin puhut Mandariinikiinaa"-oppitunnin. Käytiin numerot 1-20 läpi, sitten erilaisia perussanoja "Taksi" "Juoma" "Juoda" (juomasanat opin siitä kun yritin kysyä mikä taivas on kiinaksi, ja lausuin luullun taivas kiinasanan, joka osoittautuikin juomasanaksi). Jotain muitakin sanoja tuli käytyä läpi. Tärkeimpänä oppina kiinalaisen ässän ("s") oppi, suhuteltiin yhdessä peräjälkeen, ja n. 1/5 ässästäni suhahti oikein... eli 20% kerroista saan yhden kirjaimen jo oikein, tästä on hyvä jatkaa!
Siis sainkin hinnakkaalla kyydillä kielioppikurssin kuskaamisen lisäksi!
Hotellilla onneks oli odottamassa pari kantajaa laukuille, mutta otin kuiteskin taakakseni pyörälaukun, kun näytti vähän ikävältä se jättilaukku vähän pienemmillä kiinalaisilla... Sit tsekkaus sisään ja huoneeseen!
Huone on varsin hyvätasoinen, kuninkaallinen vuode alkoi kyllä heti houkuttelemaan, mutta töihin kun oli tarkoitus lähteä & totuttaa keho heti paikalliseen rytmiin, kävin vain suihkussa, järjestin kamat, ja lähdin töihin. Eli nyt täällä töissä todennan ettei Blogspot.com osoitetta ole blogattu ja verkko toimii muutenkin. Voinkin lopetella tämän toimivuustestauksen tähän, ja ehkä tehdä vähän töitäkin *Haukotus!*
Ainiin, Beijing yllätti minut täysin, positiivisesti! Aurinko paistaa & sininen taivas näkyy!!! Suomesta lähdin loistavasta syksysäästä, ja täällä odotti tälläinen sää, ei paha! Suomesta poiketen täällä on tosin vajaat 20C lämmintä. Toivottovasti tälläiset säät jatkuisivat! Pahoin vain pelkään että tämmöinen sää on täällä se poikkeus...

Tänä iltana heti maistelemaan paikallista kiinalaista ruokaa, josko päihittää suomalaisen kiinalaisen. Ensi viikolla on tosiaan täällä lomaviikko, mutta paikalliseen tapaan lomapäiviä kompensoidaan tekemällä viikonloppu töitä (kuulin tänään tämän ilouutisen:) Sitten lomaviikon jälkeen James lupaili lähteä esittelemään Beijingiä (olen melko varma että silloin ainakin löytyy hyvää kiinalaista ruokaa!)

Täältä nyt tähän, ja lisää sataa taas myöhemin!
Voikaa hyvin ja nauttikaa Syksyisistä säistä!

1 comment:

milaja said...

Hyvää eloa ja oloa sinne toiselle puolelle maapalloa :>